0

Oud-hoofdredacteur aangeklaagd voor rol in Brits afluisterschandaal

Rebekah Brooks voor gerecht gedaagd wegens belemmering van de rechtsgang door het achterhouden van documenten

Rebekah Brooks, voormalig hoofdredacteur van schandaalkrant News of the World (NOW), is aangeklaagd voor haar aandeel in het afluisterschandaal dat de Britse media de afgelopen tijd op hun grondvesten heeft doen schudden. Ze is de eerste hoofdrolspeler die voor de rechter wordt gesleept, zo meldt NRC Handelsblad. Haar wordt belemmering van de rechtsgang ten laste gelegd. Ze zou documenten, computers en andere elektronisch materiaal hebben achtergehouden voor de politie. Via haar advocaat laat Brooks weten de beschuldigingen ‘krachtig’ te ontkennen.

Brooks (43) zag zich in juli vorig jaar gedwongen op te stappen als directeur van Ruport Murdochs media-imperium News Corporation. Eerder dat jaar was aan het licht was gekomen dat haar oude krant op grote schaal prominente en beroemdheden afluisterde. Ook de ouders van het vermoorde meisje Milly Bowler bleken afgeluisterd te zijn.

Brooks werd zelf gearresteerd en een week voor haar aftreden trok Murdoch de stekker uit NOW. Zowel Murdoch als Brooks zijn ook ondervraagd over hun banden met de Britse premier David Cameron.

NRC: Rebekah Brooks aangeklaagd voor rol in Brits afluisterschandaal

Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Geef een reactie

Laatste reacties (0)