22

&… Oud-minister De Geus wil Mona Keijzer als CDA-lijsttrekker

Alcoholslot succes ... Bom ontploft bij Grieks belastingkantoor ... Apple moet G4 van iPad verwijderen ... Technische studies weer sexy ... Boer zoekt Vrouw blijft kijkcijferkanon & meer

Meer nieuws van vandaag

De Geus steunt Mona Keijzer – Oud-minister Aart Jan de Geus steunt kandidaat Mona Keijzer in de strijd om het leiderschap van het CDA. Dat meldt het Nederlands Dagblad. Mona Keijzer. De Geus, die ook voorzitter is van het Strategisch Beraad van het CDA en de CDA-denktank, zal zijn keuze vandaag verder toelichten. (AD)

Alcoholslot succesvol –  Sinds de invoering van het alcoholslot op 1 december heeft het CBR van 1735 automobilisten vastgesteld dat ze alleen nog mogen rijden met een drankslot. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen. De praktijk loopt daarmee voor op de verwachtingen, want de prognose voor invoering was dat jaarlijks 2050 automobilisten zouden instromen. (Metro)

Bom ontploft bij Grieks belastingkantoor – Bij een belastingkantoor in een noordelijke voorstad van Athene is maandagmorgen een geïmproviseerde bom ontploft. Er is schade, maar er zijn voor zover bekend geen gewonden gevallen. Het lijkt erop dat het projectiel gemaakt is van gasflessen, een methode die meestal wordt gebruikt door anarchistische groeperingen. De aanslag is nog niet opgeëist. (BNR)

Apple verwijdert toevoeging G4 van iPad – Computerfabrikant Apple ziet zich genoodzaakt de toevoeging ‘Wi-Fi and 4G’ bij zijn nieuwste generatie iPads in veel landen te vervangen door de woorden ‘Wi-Fi and cellular’. De wijziging komt na klachten uit onder meer Australië en Groot-Brittannië, waar telecomproviders hebben laten weten dat de benaming misleidend is. (AD)

Technische studies weer sexy – Jarenlang schreven veel te weinig jongeren zich in voor exacte vakken op de technische universiteiten. Maar daar is nu verandering in gekomen. Op de drie technische Universiteiten in Nederland hebben zich voor het komende studiejaar iets meer studenten aangemeld dan een jaar eerder. Het aantal voorinschrijvingen op de TU’s in Delft en Twente ligt op dit moment vier procent hoger, in Eindhoven zelfs veertien procent. Ook steeds meer vrouwen vallen voor techniek. (BNR)

Mateloos populair Boer zoekt Vrouw weer van start – Niet alleen vrouwen, maar ook mannen die een partner op het platteland zoeken, kunnen een brief sturen naar hun favoriete boer. Gisteravond hebben elf vrijgezelle boeren zichzelf voorgesteld in de eerste aflevering van de mateloos populaire serie Boer Zoekt Vrouw, onder wie een boerin en een homoseksuele boer. Het is alweer het zesde seizoen van de serie. De eerste aflevering werd door bijna drieënhalf miljoen mensen bekeken. (Volkskrant)

‘Contract voor het leven De Boer bij Ajax’ – De directie van Ajax wil trainer Frank de Boer ‘een contract voor het leven’ aanbieden. Dat stelt financieel directeur Jeroen Slop maandag in De Telegraaf. De coach, die de laatste twee seizoenen kampioen werd met de club, heeft nog een verbintenis tot 2014. Die zou moeten worden opengebroken tot een overeenkomst voor onbepaalde tijd. (AD)

Sandwich viert 250ste verjaardag – Het Engelse dorpje Sandwich vierde dit weekend het 250-jarig bestaan van het wereldberoemde broodje. De sandwich bestaat uit twee sneden brood met een of meer lagen beleg en wordt diagonaal gesneden. Volgens de inwoners van het plaatsje in Zuidoost Engeland bedacht de vierde graaf van Sandwich, John Montagu, het broodje in 1762. (RTL Nieuws)

Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Geef een reactie

Laatste reacties (22)