Laatste update 22:04
82

Oud-minister Ella Vogelaar plotseling overleden

Ella Vogelaar (69), oud-minister voor Wonen, Wijken en Integratie in het kabinet-Balkenende IV, is onverwacht overleden. Haar familie maakte dat in een verklaring bekend: “Zij leed al geruime tijd aan depressies en heeft zelf een einde aan haar leven gemaakt.”

Ella Vogelaar was lid van de PvdA. Ze is de naamgever van het eponiem vogelaarwijken, de achterstandswijken die er volgens haar plan met overheidssteun bovenop worden geholpen. Dat moest binnen tien jaar lukken.

Vogelaar kwam in de problemen door een slecht communicatiebeleid. Haar woordvoerders voldeden niet en het gerucht ging dat er een externe deskundige werd aangetrokken. Beroemd en berucht werd een clip van Geenstijl waarin de tot dan toe amper bekende Rutger Castricum haar achtervolgde zonder dat een van de woordvoerders ingreep, nadat ze te kennen had gegeven hem niet te woord te willen staan.

De in 2007 aangetreden Vogelaar nam uiteindelijk in 2008 ontslag en werd opgevolgd door Eberhard van der Laan. De oud-vakbondsleidster van de FNV werd commissaris bij woningcorporatie Mitros en voorzitter van de Vereniging Nederlandse Organisatie Vrijwilligerswerk. Over haar tijd als minister schreef ze samen met haar partner het boek ‘Twintig maanden knettergek’. De titel verwijst naar Geert Wilders die de minister uitschold ‘knettergek’ te zijn.

In dit bericht gaat het over zelfdoding. Mocht je daar vragen over hebben of behoefte te hebben om er over te praten, bel 0900-0113 of bezoek 113.nl.

 

cc-foto: Bas Bogers

Geef een reactie

Laatste reacties (82)