69

Oud-ministers CDA en VVD boycotten eigen partij

Pieter Winsemius en Cees Veerman eisen dat Rutte bezuiniging op Ecologische Hoofdstructuur in de ijskast zet

Pieter Winsemius (oud-minister voor de VVD) en Cees Veerman (oud-minister voor het CDA) zijn woedend over de bezuinigingen die het kabinet wil doorvoeren op het natuur- en milieubeleid. Daarom roepen ze kiezers op om op 2 maart niet op hun partij te stemmen.


In Uitgesproken VARA maakten zij vrijdagavond bekend de bezuinigingen op de Ecologische Hoofdstructuur (EHS) zo schrijnend te vinden dat ze oproepen tot een boycot.

Winsemius en Veerman zijn beiden nauw betrokken bij Natuurmonumenten. Veerman is de huidige voorzitter van de stichting, Winsemius is zijn voorganger. Ze vinden het onbegrijpelijk dat de regering het budget van de EHS met twee derde inkort en het dan nog een ‘meevaller’ noemt als het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) stelt dat de achteruitgang van de natuur minder hard gaat als voor een selectieve aanpak wordt gekozen.

De onderzoekers van het PBL concludeerde dat door de overheidsbezuinigingen de omstandigheden voor planten- en diersoorten verslechtert. Ook zal Nederland zoals al vele jaren niet voldoen aan de internationale afspraken om de achteruitgang van natuur en milieu te stoppen.

Eerder schreef Pieter Winsemius al een ingezonden brief in NRC Handelsblad waarin hij minister-president Mark Rutte opriep zich te bezinnen en het regeerakkoord  in de ijskast te zetten.

Klik hier voor extra materiaal uit het interview met Pieter Winsemius en Cees Veerman.

Geef een reactie

Laatste reacties (69)