117

Oud-premier Wim Kok haalt uit naar Rutte

'Gebrek aan hervormingen is prijs die kabinet betaalt voor steun PVV'

Volgens oud-premier Wim Kok hervormt het kabinet Rutte-1 onvoldoende. Nederland is daardoor niet bestand tegen concurrentie van opkomende economieën als China. Ook is Nederland onvoldoende voorbereid op de vergrijzing van de Nederlandse bevolking, verklaar Kok aan het Financieel Dagblad. Schuldige van het gebrek aan hervormingen is de PVV. Kok: ‘Blijkbaar is dat de prijs die men voor de gedoogsteun van de PVV moet betalen.’

Kok:

Het is buitengewoon pikant dat een regeringsploeg die proclameert dat het een hervormingskabinet is, niets doet aan de woningmarkt en niets verandert aan de arbeidsmarkt’, zegt Kok. ‘Dat is naast gebrek aan voldoende prioriteit voor onderwijs de tweede zwakke plek van dit kabinet. Er is toch geen verbod op nadenken afgesproken?”

De PVV wil niets veranderen aan het ontslagrecht terwijl het CDA en de VVD niets willen doen aan de hypotheekrenteaftrek. Gevolg is dat er niets wordt gedaan.

Kok heeft geen kritiek op de hoogte van de bezuinigingen van 18 miljard. De oud-premier vindt het bedrag niet te hoog, maar zegt het zelf anders ingevuld te hebben.

Financieel Dagblad: Wim Kok haalt uit naar Rutte

cc-foto: Elger van der Wel

Geef een reactie

Laatste reacties (117)