Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Oud-president Israël veroordeeld voor verkrachting

  •  
30-12-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
110 keer bekeken
  •  
ANP-MosheKatsav_300.jpg
Zaak kwam aan het licht in 2006 toen Moshe Katsav zelf een klacht indiende over chantage bij justitie
Moshe Katsav, oud-president van Israël (2000 – 2007) is door de rechtbank in Tel Aviv veroordeeld voor een gevangenisstraf van zeker acht jaar. De rechters achten hem schuldig voor twee gevallen van verkrachting en seksuele vergrijpen bij twee andere medewerksters.
“De getuigenis van Katsav was doorspekt met leugens”, constateerden de drie rechters in hun unanieme vonnis. “Als een vrouw nee zegt, bedoelt ze ook nee”, meldt de Volkskrant. Katsav spreekt de beschuldigingen tegen en heeft beroep aangetekend.
De oud-premier kan zeker rekenen op acht jaar gevangenisstraf omdat voor verkrachting vier jaar staat en hij voor twee gevallen is veroordeeld.
Katsav begon een tijd geleden al een lastercampagne tegen de vrouwen die heb aanklaagden voor seksueel misbruik. Hij bracht de zaken zelf aan het rollen toen hij in 2006 een klacht indiende bij justitie over een oud medewerkster die hem chanteerde.
Lees meer bij de Volkskrant: Volkskrant: 8 jaar cel voor ex-president Israël om verkrachting

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.