Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Oud-PvdA-Kamerlid Bouchibti stapt over naar VVD

  •  
10-05-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
271 keer bekeken
  •  
ANP-SamiraBouchibti300.jpg
'De VVD is er voor gewone mensen zoals ik'
Voormalig PvdA-Kamerlid Samira Bouchibti wil namens de VVD de Amsterdamse gemeenteraad in. Dat meldt de lokale zender At5. Bouchibti laat vrijdag in gesprek met De Telegraaf weten ‘in gesprek’ te zijn met de VVD.
AT5 citeert Bouchibti:
Ik sta op de groslijst tussen ongeveer vijftig andere kandidaten. Mensen vragen me ‘waarom stap je niet over naar D66’? Maar dat vind ik te elitair. Ik ben volks, ik ben maar gewoon. De VVD is er voor gewone mensen zoals ik.
De 42-jarige Bouchibti is sinds maart 2011 geen lid meer van de PvdA. In juli vorig jaar werd ze lid van de VVD. “Met de jaren kom je tot verstand”, stelt de communicatieadviseur. “En ik ben niet uniek, er zijn wel meer VVD’ers die eerst lid zijn geweest van de PvdA. Neem Ayaan Hirsi Ali en Gerrit Zalm.”
Eind augustus, wanneer de VVD de kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2014 bekend maakt, zal duidelijk worden of Bouchibti inderdaad op een verkiesbare plek terecht komt, aldus AT5.

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.