Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Oud-PvdA-Kamerlid zegt lidmaatschap partij op

  •  
27-05-2013
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
146 keer bekeken
  •  
godelieve300.jpg
Godelieve van Heteren: 'De illegalendiscussie was de bekende druppel'
Oud-PvdA Tweede Kamerlid Godelieve van Heteren heeft haar lidmaatschap van de partij opgezegd. Dat meldt ze zelf op haar Facebookpagina. Van Heteren zat van 2002 tot 2006 in de Tweede Kamer voor de PvdA. Eerder kondigde ze haar overweging al aan. De gang van zaken rond de vreemdelingenwetgeving was uiteindelijk doorslaggevend.
In een open brief aan politieke vrienden schreef Van Heteren eerder al over haar overweging uit de partij te stappen. Daarin richtte ze zich onder meer tot PvdA-voorzitter Hans Spekman. Ze schreef onder meer dat er waarden zijn “die niet onderhandelbaar zijn, waarvoor je pal moet staan en moet vechten, om met alle creativiteit die er is inhoudelijk goede oplossingen vinden. (…) Niet als onderdeel van een koehandel”. Maandag 27 mei hakte ze uiteindelijk de knoop door en zegde ze haar lidmaatschap op.
RTEmagicC_VanHeteren.jpg
De brief aan Spekman waarin Van Heteren haar vertrek uitlegt:
Dag Hans,
Met waardering voor de pogingen die zijn gedaan om deze ‘oudgediende’ aan boord te houden, heb ik na heel lang wikken en wegen toch besloten mijn lidmaatschap van onze partij na ruim twintig jaar te beeindigen. Ben sociaal-democraat, blijf sociaal-democraat, de PvdA was jarenlang mijn club en er is momenteel in NL ook geen andere politieke partij die ik zo zou omarmen. Ik houd van veel mensen binnen de vereniging (jij hoort daar bij), heb met heel veel van onze partijgenoten samengewerkt en gestreden en ben en blijf ook gewoon maatschappelijk actief.
Maar heb het gevoel dat juist in deze tijden van fundamentele veranderingen nationaal en internationaal de sociaal-democratie zoveel beter kan en zou moeten dan wat ik al een tijd meemaak, dat ik – als iemand die niet wil leven als makkelijke stuurman-aan-wal, en zeker niet als onderdeel van een applausmachine – op zoek moet naar manieren om die zaak beter te dienen.
Kan een serie concrete redenen opnoemen die doorslaggevend zijn geweest in dit besluit, de gang van zaken rond de vreemdelingenwetgeving is er een van.
etc etc.
Lees hier de aankondiging van Godelieve van Heteren
Foto YouTube still: Anouk Elisabeth Hermans

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.