23

Oud-PVV’er Van Doorn opgepakt voor lekken naar AD

Update: Van Doorn: ik wist niet dat lekken niet mocht ... Van Doorn bekent ook softdrugs te hebben verkocht aan minderjarigen

Het Haagse gemeenteraadslid Arnoud van Doorn is dinsdag opgepakt op verdenking van het lekken van geheime stukken aan de pers. Tijdens zijn verhoor bekende de oud-PVV’er bovendien softdrugs te hebben verkocht aan minderjarigen, laat het Openbaar Ministerie woensdag weten.

Update: In een reactie heeft Van Doorn gezegd dat hij niet wist dat lekken strafbaar is.

Vorige week verscheen in het AD een artikel over de mogelijke aankoop van het World Forum door de gemeente Den Haag. De informatie kwam uit besloten stukken. De gemeente besloot aangifte te doen.

Van Doorn heeft bekend dat hij zijn toegangspas van het stadhuis aan een journalist heeft gegeven die hem heeft verteld waar hij de stukken kon vinden. Van Doorn vond dat de geheime stukken openbaar moesten zijn, zo meldt de NOS.

Metro meldt dat de politie het lek op het spoor dankzij een ander lopend strafrechtelijk onderzoek naar het gemeenteraadslid. Eind vorig jaar werd bij de politie gemeld dat Van Doorn softdrugs zou verkopen aan minderjarigen tussen de 14 en 15 jaar. In het kader van dit onderzoek werd zijn telefoon afgeluisterd.

Het raadslid is voorlopig op vrije voeten gesteld en moet later voor de rechter verschijnen. De journalist die het artikel schreef, wordt verdacht van diefstal van stukken uit het gemeentehuis.

Van Doorn was al eerder in opspraak. Zo gebruikte hij de gruwelijke massamoord op tientallen (socialistische) Noorse jongeren om de Nederlandse PvdA zwart te maken. Hij werd in 2011 uit de PVV-fractie gezet omdat hij fouten zou hebben gemaakt bij het beheer van het fractiebudget. Hij hield zijn zetel en ging verder met een eigen partij, Onafhankelijk Den Haag.

NOS: Haags raadslid bekent lekken 

Metro: Haags raadslid Arnoud van Doorn opgepakt na lekken geheime stukken

Foto-cc: Roel Wijnants

Geef een reactie

Laatste reacties (23)