53

Oud-PVV’er wilde seks met dochter partijgenoot

Voormalig europarlementariër Daniël van der S. raakte eerder in opspraak voor aanbieden geld aan minderjarigen voor seks

De oud PVV’er Daniël van der S. raakte eerder in opspraak omdat hij ervan verdacht werd minderjarige meisjes met geld en drugs over te halen voor seks. Het blijkt nu dat een van zijn slachtoffers de 14-jarige dochter van een partijgenoot en voormalig beleidsmedewerker was. Dat meldt het AD maandag.

De beleidsmedewerker werkte mee aan ‘Artikel 50’ waarmee Van Der S. in 2014 meedeed aan de Europese Parlementsverkiezingen. De oud-PVV’er zou haar dochter net voor haar 15e verjaardag berichten hebben gestuurd en geprobeerd te verleiden. Toen haar vader daarvan op de hoogte raakte, trok hij aan de bel.

Van der S. was goed bevriend met de oud-medewerker en volgens zijn advocaat is het bij toespelingen gebleven waardoor er niets ‘aan de hand is’. De medewerker – die anoniem wil blijven – geeft aan dat haar dochter haar verklaring toch niet zal intrekken.

De oud-PVV’er verschijnt dinsdag voor de rechtbank voor onder andere deze zaak. Hij zou nog twee andere minderjarige meisjes hebben geprobeerd over te halen voor seks met geld en cadeautjes als sigaretten, drank, hotelovernachtingen en vakantie. 

De nationalistische politicus kwam in 2009 voor de PVV in het Europees Parlement.

In 2011 moest Van der S. gedwongen zijn zetel opgeven nadat hij onder invloed een aanrijding had veroorzaakt. Daarna bleef hij als onafhankelijk lid in het Parlement.

cc foto: YouTube

Geef een reactie

Laatste reacties (53)