Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Oud-SP-leider Emile Roemer nieuwe gouverneur van Limburg

  •  
01-10-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
196 keer bekeken
  •  
Veiligheidsberaad bespreekt eerste voetbalweekend

© UTRECHT - Burgemeester Emiel Roemer van Alkmaar staat de pers te woord voorafgaand aan het Veiligheidsberaad. Het verloop van het EK voetbal en de regels voor evenementen in de zomer staan op

Voormalig SP-leider Emile Roemer wordt de nieuwe Commissaris van de Koning in Limburg, daar gouverneur geheten. Dat meldt 1Limburg. Vrijdagochtend werd Roemer unaniem voorgedragen door de elf leden van de vertrouwenscommissie.
In Limburg volgt Roemer Theo Bovens op, die na een reeks integriteitsaffaires vroegtijdig aftrad en momenteel een omstreden functie vervult als tijdelijk burgemeester van Enschede. Roemer zelf was van maart 2018 tot september 2020 al waarnemend burgemeester van Heerlen, alvorens hij tijdelijk het burgemeesterschap van Alkmaar op zich nam. Sinds april van dit jaar had Roemer zijn handen vrij.
Het Limburgse gouverneurschap werd sinds het aftreden van Bovens waargenomen door Johan Remkes, tevens informateur van kabinet-Rutte IV.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.