Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Oud-VVD-voorzitter Keizer door OM verdacht van oplichting

  •  
03-07-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
99 keer bekeken
  •  
Henry_Keizer
Oud-VVD-voorzitter Henry Keizer wordt door het Openbaar Ministerie (OM) formeel verdacht van oplichting en valsheid in geschrifte. Dat meldt het Financieele Dagblad (FD) dinsdag. Keizer zou gefraudeerd hebben bij de overname van uitvaartbedrijf De Facultatieve.
De onderzoekssite Follow The Money (FTM) wist te achterhalen dat Keizer een wel zeer ongebruikelijke en voor hemzelf uiterst lucratieve zakendeal had gesloten. Hij nam voor een bescheiden bedrag een coöperatieve uitvaartvereniging over die miljoenen waard bleek. Hij was zelf voorzitter van de vereniging en onderhandelde namens de verkopende partij met zichzelf als koper.
In mei van dit jaar legde het OM al beslag op de privéwoning van Keizer. Volgens het FD is nu nog eens voor 20 miljoen euro beslag gelegd op de eigendommen van de VVD’er. Keizer trad daarna af als voorzitter van de partij, maar zag zich gesteund door onder meer Mark Rutte en Halbe Zijlstra die direct lieten weten het volste vertrouwen te hebben in de integriteit van Keizer.
Beeld: Wikipedia
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.