Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

'Oud-VVD-wethouder Damen pleegde ernstige valsheid in geschrifte'

  •  
26-03-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
118 keer bekeken
  •  
vvdwethouder300.jpg
Officier van justitie eist geldboete en werkstraf tegen Jacques Damen
De officier van justitie heeft een geldboete van 10.000 euro en een werkstraf van 150 uur geëist tegen oud-VVD-wethouder Jacques Damen van Vlissingen. Damen zou volgens de officier van justitie tijdens zijn ambt als wethouder gefraudeerd hebben met reis- en verhuiskosten. Minimaal vier reizen zouden vals zijn gedeclareerd, zegt de officier van justitie.
Nog erger wordt het wanneer bekend wordt dat Damen in de provincie Utrecht subsidie ving voor zijn landgoed, en tegemoet kwam aan de voorwaarde om ook feitelijk in dat huis te wonen, terwijl hij de gemeente Vlissingen wijsmaakte dat hij in Zeeland woonde om daar aan het werk te kunnen blijven. Daarnaast zou Dames zijn afgelegde kilometers als wethouder declareren, terwijl hij in feite werkzaamheden voor zijn eigen bedrijf verrichte.
Tijdens de zitting bleef de rechter achter met veel onbeantwoorde vragen, want de VVD-er zweeg in alle toonaarden. Volgens de advocaat van Dames berusten de valse verhuisformulieren op een misverstand.
RTEmagicC_ab300.jpg
Foto: Twitter

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.