41

‘Oud-VVD-wethouder Damen pleegde ernstige valsheid in geschrifte’

Officier van justitie eist geldboete en werkstraf tegen Jacques Damen

De officier van justitie heeft een geldboete van 10.000 euro en een werkstraf van 150 uur geëist tegen oud-VVD-wethouder Jacques Damen van Vlissingen.
Damen zou volgens de officier van justitie tijdens zijn ambt als wethouder gefraudeerd hebben met reis- en verhuiskosten. Minimaal vier reizen zouden vals zijn gedeclareerd, zegt de officier van justitie.

De VVD-wethouder zou ook valse verhuisformulieren hebben ingevuld in een poging zijn baan als wethouder te behouden omdat hij in de provincie Utrecht woonde maar wethouder was in Vlissingen. Jack Damen ging mogelijk alleen naar het woonadres waar hij zich liet inschrijven om zijn post op te halen,en vertrok dan terug naar Utrecht. De officier van justitie spreekt dan ook van ernstige valsheid in geschrifte in tijde van crisis.

Nog erger wordt het wanneer bekend wordt dat Damen in de provincie Utrecht subsidie ving voor zijn landgoed, en tegemoet kwam aan de voorwaarde om ook feitelijk in dat huis te wonen, terwijl hij de gemeente Vlissingen wijsmaakte dat hij in Zeeland woonde om daar aan het werk te kunnen blijven. Daarnaast zou Dames zijn afgelegde kilometers als wethouder declareren, terwijl hij in feite werkzaamheden voor zijn eigen bedrijf verrichte.

Tijdens de zitting bleef de rechter achter met veel onbeantwoorde vragen, want de VVD-er zweeg in alle toonaarden. Volgens de advocaat van Dames berusten de valse verhuisformulieren op een misverstand.

Foto: Twitter

Geef een reactie

Laatste reacties (41)