Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Oud-wethouder Van Rey voor de rechter

  •  
24-10-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
65 keer bekeken
  •  
Jos-van-Rey-portret300.jpg
Witwassen, verkiezingsfraude, ambtelijke omkoping ... Van Rey wordt er allemaal van verdacht
De Limburgse oud-wethouder Jos van Rey moet binnenkort voorkomen bij de rechtbank in Rotterdam. Hij wordt onder meer verdacht van fraude. Eerder liet Van Rey in het VARA-programma Pauw weten dat er een complot tegen hem gesmeed wordt omdat hij ‘op teveel tenen heeft gestaan gedurende mijn tijd als wethouder.’
Niet alleen Van Rey moet voorkomen voor een regiezitting. Ook oud-wethouder Tilman Scheurs en projectontwikkelaar Piet van Pol moeten zich verantwoorden voor de rechter.
Jos van Rey wordt ervan verdacht 175.000 euro te hebben witgewassen, verkiezingsfraude en actieve ambtelijke omkoping te hebben gepleegd. Bijzonder detail is dat staatssecretaris Teeven is opgeroepen als getuige in de zaak. Een telefoongesprek tussen Teeven en de oud-wethouder had moeten worden opgenomen omdat Van Rey werd afgeluisterd wegens het corruptieonderzoek. Toch gebeurde dit niet. Teeven moet daarom uitleg geven aan de rechter.
Van Rey was 14 jaar Kamerlid voor de VVD, werd erna Eerste Kamerlid, lid van de Provinciale Staten van Limburg en wethouder in Roermond. Inmiddels heeft hij de VVD de rug toegekeerd en heeft een eigen partij opgericht: de Liberale Volkspartij Roermond. Deze behaalde een monsterzege in de stad (29%), maar kwam niet in de coalitie. Van Rey is namens de partij raadslid. 
De regiezitting staat gepland voor 20,21 en 22 januari.

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.