118

Ouder worden gaat meer kosten

Plan om ouderen meer mee te laten betalen aan zorgkosten... Kosten die 'logisch gevolg zijn van ouder worden' zijn voor eigen rekening... Alleen dan kan 1,3 miljard worden bezuinigd...

Wie ouder wordt, heeft meer zorgkosten nodig en betaalt dus ook meer. Dat stelt het College voor Zorgverzekeringen (CVZ) in een conceptadvies aan minister Schippers van Volksgezondheid waar RTL nieuws over bericht.

Getting Old With Style

Volgens het CVZ moeten ouderen zelf opdraaien voor kosten van de behandeling van aandoeningen die ‘een logisch gevolg zijn van veroudering, die een groot deel van de bevolking aangaan, en die geen groot individueel kostenbeslag hebben.’
In het regeerakkoord hebben CDA en VVD al afgesproken dat aandoeningen die eerder een ongemak zijn dan een ziekte niet meer verzekerd worden in het basispakket. Denk hierbij aan kalknagels, voetschimmel of een blaasontsteking. Met die maatregel hoopt het kabinet 1,3 miljard euro te bezuinigen.
Volgens het rapport van het CVZ (pdf) wordt dat bedrag niet gehaald. Daardoor zijn extra maatregelen nodig, zoals het zelf extra betalen van zorg door ouderen.

RTL: ‘Ouderen extra laten betalen voor zorg’

Mis niets: Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook

Geef een reactie

Laatste reacties (118)