23

Doekje voor het bloeden? 200 miljoen extra voor ouderenzorg

Het demissionair kabinet van Rutte heeft besloten om bovenop de 100 miljoen euro die al eerder was toegezegd, nog eens 200 miljoen uittrekken om de meest urgente problemen in de ouderenzorg aan te pakken. Het geld is bijvoorbeeld bedoeld om extra uitzendkrachten aan te nemen in de zomer, wanneer er een tekort heerst aan personeel. Het geld wordt dit jaar nog vrijgemaakt.

Omdat het kabinet demissionair is, en normaal gesproken tijdens de formatie alleen ‘op de winkel past’, wil het kabinet het plan ook eerst nog voorleggen aan de onderhandelaars in de formatie. Minister Dijsselbloem gaat vanavond in gesprek met onderhandelaars VVD, CDA, D66 en GroenLinks.

Onder andere Hugo Borst ervoor pleitte er al eerder voor om extra investeringen in de zorg niet te laten wachten tot na de formatie. De ouderenzorg was immers een belangrijk thema en de motie voor meer investeringen in de ouderenzorg werd eerder al kamerbreed omarmd.

Hoewel de extra investering welkom is, gaat het volgens hoogleraar ouderengeneeskunde Rudi Westendorp eerder om een politiek signaal dan om een oplossing. Volgens de Zorgautoriteit NZa is er nog zeker 1.3 miljard nodig.

Foto: CC Pisa Seventy-Three

Geef een reactie

Laatste reacties (23)