59

Ouders houden kinderen thuis van school om Zwarte Piet

Ouders zijn het 'niet eens met de racistische karikatuur binnen het sinterklaasfeest' ... school weigert vrij te geven

Verschillende ouders uit Amsterdam laten hun kinderen donderdag thuis uit protest tegen de viering van Sinterklaas met Zwarte Pieten. Dat schrijft de Amsterdamse televisieomroep AT5 woensdagmiddag.


AT5 heeft mensen geïnterviewd die het niet eens zijn met de Sinterklaasviering met Zwarte Pieten. Een van hen is een vrouw uit Amsterdam Zuidoost, Kitty. Zij vroeg twee weken geleden verlof aan voor haar dochter, maar kreeg geen toestemming omdat er volgens de schoolleiding geen wettige reden was om haar thuis te houden.

Desondanks houdt Kitty haar kind donderdag thuis. Ze meldt haar dochter ook niet ziek om een boete te voorkomen. Tegen AT5 zegt de moeder:

Ze blijft thuis omdat haar moeder het niet eens is met de racistische karikatuur binnen het sinterklaasfeest.

Mocht er een boete komen, dan zal de vrouw die betalen, zo laat ze weten.De moeder had haar verhaal op Facebook geplaatst en kreeg veel reacties op wat er was gebeurd. Ook hebben verschillende andere ouders laten weten hun kind(eren) thuis te houden. 


Dat haar dochter het sinterklaasfeest op school moet missen is volgens de moeder niet erg:

‘Mijn dochter vindt het ook een leuk feest. Maar ze vindt zelf ook dat Zwarte Piet niet meer kan, dit heeft ze me zelf verteld. Ze is ook een aantal keren uitgemaakt voor Zwarte Piet. Ze gaat Sinterklaas niet missen, maar iets hartstikke leuks met mama doen’.In het AT5 Nieuws vanmiddag om 17.00 meer aandacht voor het onderwerp.

CC foto: Europese School Luxemburg

Geef een reactie

Laatste reacties (59)