33

Ouders van ‘pestkop’ Kacey terug gepest

Ondanks excuses van Kacey ontvingen haar ouders het hele weekend dreig- en haattelefoontjes

Op haar laatste schooldag werd de dertienjarige Kayleigh geschopt en geslagen door ‘pestkop’ Kacey. Het voorval werd gefilmd en op YouTube gezet. Nog voordat het kon worden verwijderd kopieerde de moeder van Kayleigh het filmpje en plaatste het op Facebook. Ze hoopte zo een einde te maken aan het gepest van haar dochter. Een storm van verontwaardiging stak op, met als hoogtepunt (of dieptepunt, het is maar hoe je het bekijkt), bedreigingen aan het adres van de ouders van Kacey.

Kacey heeft inmiddels via Facebook haar excuses aangeboden. Ze schreef:

Ik besef maar al te goed dat mijn gedrag ontoelaatbaar is. Ik weet niet wat mij bezielde. Ik hoop dat jullie mij kunnen vergeven.

Desalniettemin zijn haar ouders gedurende het weekend mikpunt van een ware haatcampagne geweest. De oproep van de moeder van Kayleigh om van de pestkop geen tweede slachtoffer te maken, haalde niets uit.

De moeder van Kacey zegt in de Belgische krant de Standaard:

Het hele weekend bleven de dreigtelefoons aanhouden. Thuis hebben we de hoorn van de haak gelegd, maar mijn man kreeg de volle laag. Hij baat een winkel uit in Izegem en kan dus moeilijk de telefoon uitschakelen. Bovendien is hij niet eens de biologische vader van Kacey. Toch krijgt ook hij de wreedste verwensingen naar het hoofd geslingerd […] Kacey zelf zit natuurlijk in zak en as. We hopen dat dit zo snel mogelijk ophoudt.

Het meisje is inmiddels van school gestuurd. Ook onderzoekt het parket van Kortrijk of het Kacey en de andere pesters voor de jeugdrechter kan dagen voor het opzettelijk toebrengen van slagen en verwondingen.

Lees over dit onderwerp ook het opiniestuk van Francisco van Jole op Joop: Pesten

Geef een reactie

Laatste reacties (33)