Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Ouders zedenzaak houden spreekrecht

  •  
12-03-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
73 keer bekeken
  •  
ANP-17938265.jpg
Eerste dag proces Robert M. vooral in het teken van spreekrecht ouders... Advocaat M. tekenden beroep aan, rechters blijven bij eerder besluit...
Het is de eerste dag van de misbruikzaak tegen Robert M. In de Amsterdamse rechtbank zijn Robert M., zijn echtgenoot Richard van O en hun advocaat aanwezig. Belangrijkste onderwerp van de eerste dag is het spreekrecht van de ouders.
Eind vorig jaar besloot de rechtbank dat de ouders van de slachtoffers spreekrecht krijgen. Dat is niet gebruikelijk, normaal gesproken is spreekrecht alleen voorbehouden aan de slachtoffers zelf. De rechtbank maakte een uitzondering omdat de slachtoffers te jong zijn om onder woorden te brengen wat er met hen is gebeurd.
De advocaten van M tekenden vandaag beroep aan tegen de verruiming van het spreekrecht. De rechtbank zou niet het recht hebben om dit te bepalen. Maar de rechtbank besloot vandaag het spreekrecht te handhaven.
De advocaten van M vroegen ook of hun client vandaag iets zou mogen zeggen. M zou ‘het negative beeld dat over hem is ontstaan in de media, willen nuanceren’. De rechter ging hier niet mee akkoord: ‘Verdachten hebben het recht op het laatste woord, niet op het eerste’.
Mis niets: Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook

Meer over:

leven, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.