15

OV Brussel plat door woede na dood controleur

Update: Bestuurders van het Brusselse ov protesteren tegen geweld ... OV ligt nog tot dinsdag stil

Een medewerker van de Brusselse vervoersmaatschappij MIVB is zaterdagochtend omgekomen door agressief geweld. De controleur werd naar de plek van een ongeluk geroepen waar een bus en een auto op elkaar gebotst waren. De 56-jarige medewerker werd aangevallen door een vriend van de betrokken automobilist. Hij raakte zwaargewond en overleed later in het ziekenhuis. Uit woede en protest tegen het toenemende geweld in het openbaar vervoer hebben alle bestuurders in het Brusselse openbaar vervoer het werk neergelegd.


Na de botsing tussen de bus en de auto zou de gewonde automobilist een vriend hebben opgetrommeld. Ooggetuigen melden dat de vriend van automobilist op de MIVB-medewerker begon in te slaan. De bus-controleur werd hersendood naar het ziekenhuis afgevoerd.

De daders van de geweldpleging tegen de MIVB-medewerker wisten te vluchten. Aanvankelijk werd gedacht dat het om twee mannen ging. Rond het middaguur werd een 29-jarige man aangehouden. Waarom hij de busbegeleider aanviel is niet duidelijk.

Na het incident riepen vakbonden bestuurders in het ov op het werk neer te leggen. Op het Poelaertsplein bij het Brusselse justitiepaleis kwamen zeker honderd werknemers bijeen. De vicevoorzitter van de MIVB, Ridouane Chahid, heeft de aanval al ten stelligste veroordeeld:

We kunnen niet meer toelaten dat onze medewerkers aan zulke agressie worden blootgesteld tijdens de uitoefening van hun job.

Het slachtoffer werkte 29 al 29 jaar voor MIVB. Ook zijn zoon en dochter zouden voor het bedrijf werken.

Update zondag 8 april
Het Brusselse openbaar vervoer ligt waarschijnlijk nog tot en met dinsdag plat. Dat komt omdat de MIVB pas dinsdag in overleg kan met de overheid.

De Standaard: Aanvaller overleden busbegeleider aangehouden

Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Geef een reactie

Laatste reacties (15)