Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

'OV-chipkaart is mislukt'

  •  
22-06-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
180 keer bekeken
  •  
ov-chipkaart-300px_03.jpg
Noordelijke provincies willen eigen chipkaart invoeren ... Ook Rover kritisch
De ov-chipkaart heeft gefaald, zo stelt reizigersvereniging Rover op basis van alle negatieve reacties die de organisatie de afgelopen maanden van reizigers heeft gehad. Het reizen is duurder en ingewikkelder geworden, aldus Rover.
Een bericht hierover in Trouw is maandagavond door een woordvoerder van de belangenvereniging bevestigd :
“De prijzen zijn nog steeds vaak erg onduidelijk en bijna alle ritjes vallen duurder uit. Om over het ongemak van de nieuwe kaart nog maar te zwijgen.
Met de huidige ov-chipkaart bepaalt elke vervoerder zijn eigen tarieven met als gevolg dat de reiziger moet uit- en inchecken bij het overstappen naar een ander vervoersmiddel. Het gevolg is dat de prijzen vaak erg onduidelijk zijn en ritjes duurder uitvallen, om nog maar niet te spreken over het ongemak.
De provincies Groningen, Friesland en Drenthe willen een eigen ov-chipkaart invoeren. Één die in alle soorten openbaar vervoer werkt en dezelfde tarieven hanteert. Het moet het reizen transparanter en makkelijker maken. De kaart is een initiatief van gedupeerde reiziger Marc Jager.

Meer over:

economie, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.