Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

OV-chipkaart nu al verouderd

  •  
18-09-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
ov_01.jpg
De invoering duuurde langer dan de houdbaarheid
Het betalen in het openbaar vervoer moet makkelijker gemaakt worden. Dat vinden de negen vervoersbedrijven die samenwerken om ervoor te zorgen dat met een bankpas of mobiel inchecken – naast de ov-chip – ook mogelijk wordt. In oktober en november zijn proeven met de bankpas en eind dit jaar met de telefoon.
De eerste proef wordt bij de overgang van Amersfoort naar de Valleilijn, de trein tussen Amersfoort en Ede-Wageningen en Barneveld gedaan. Daarbij wordt het ‘single checkin checkout’ mogelijk gemaakt. Daarmee kan er bij de ene vervoerder ingecheckt worden en bij de ander uitgecheckt. De samenwerkingspartners hopen dat het systeem – na de proeven – volgend jaar in heel Nederland ingevoerd kan worden
De vervoersbedrijven die meewerken zijn: Translink Systems, het bedrijf achter de ov-chipkaart, eigendom van vier aandeelhouders, NS en GEB, RET en HTM. En Transdev (Connexxion en Veolia), Arriva, Syntus, Qbuzz en EBS participeren.
Ook is er een nieuwe brancheorganisatie opgericht door de vervoersbedrijven die voor meer innovatie en duurzaamheid moet zorgen. Het Openbaar Vervoer Nederland (OVNL) wordt geleid door RET-directeur Pedro Peters.

Meer over:

leven, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.