5

&.. Over de 40? Begin dan maar met geheugentraining

Rutte stort zich op social media ... Vijf amputaties door vuurwerk ... Gestolen auto op het dak ... Spookwereld op de bodem van de oceaan

Meer nieuws van vandaag.

Wie ben ik?

Ons geheugen gaat al veel eerder achteruit we denken. Het begint al als we halverwege de 40 zijn. Dat is 15 jaar eerder dan de meeste hersenonderzoekers nu aanhouden. Preventie van dementie moet dan ook veel eerder beginnen, schrijven Britse onderzoekers vandaag in een online gepubliceerd artikel in het British Medical Journal. En dan geldt: “wat goed is voor het hart is goed voor het hoofd”. (NRC)

Ik ben!

Premier Rutte had al een YouTube- en een Twitter-account, maar vandaag kwamen daar in één klap profielen op Hyves, Facebook en Google+ bij, meldt de Volkskrant. De premier houdt deze nieuwe profielen niet zelf bij. Dat gaan medewerkers van de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) doen. Voor het satirisch Twitter-account @Mark_Rutte heeft dat een vervelend gevolg. Het is gesommeerd te stoppen. Student Jorik van Engeland, die met het account zo’n 18.000 volgers had, ontving een e-mail van Twitter dat hij met zijn account de regels overtrad. Het is tegen de regels van Twitter om je als iemand anders voor te doen. Maar, zo valt te lezen op de site van Twitter, enkel de persoon die zelf geïmiteerd wordt kan een klacht indienen, aldus de Volkskrant.

Wij zijn er ook!

Terwijl de premier zich stort op de wereld van sociale media, ontdekken Britse wetenschappers van de Oxfort University een ‘verloren wereld’ op de bodem van de Zuidelijke Oceaan, vlakbij Antarctica. Tegen alle verwachtingen blijkt er leven te zijn op 2000 meter diepte. Onderzoekers hebben op de oceaanbodem kleurloze krabben en octopussen ontdekt die nog nooit eerder waargenomen zijn, spierwitte bijna doorzichtige wezens. Deze spookachtige wezens zijn gefilmd met een robot die wordt gebruikt voor het in kaart brengen van deze bijzondere diepzeesoorten. (VK)

Wij zijn stom en tragisch

Vijf mensen zijn rond oud en nieuw een hand kwijt geraakt aan vuurwerk. In totaal zijn zeker vijfentwintig mensen, vooral jonge jongens, ernstig gewond geraakt, meldt de Nederlandse Vereniging voor de Plastisch Chirurgie. Die pleit voor (nog) meer voorlichting. (NOS)

&… Een 25-jarige Amerikaan is op de vlucht voor de politie op het dak van een woning terechtgekomen. De politie wilde hem in Fresno aanhouden wegens een aanval met een dodelijk wapen, en terroristische bedreigingen. De man reed daarop weg in de auto van zijn ex-vriendin, die hij zou hebben gestolen. (RTL / Video)

Mis niets: Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook

Geef een reactie

Laatste reacties (5)