Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Over twee weken QR-code tonen bij café- en bioscoopbezoek

  •  
12-09-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
163 keer bekeken
  •  
horecaqrcode

© Foto: Robin Utrecht

Op 25 september wordt de anderhalvemetermaatregel afgeschaft. Wel moeten mensen vaker hun QR-code laten zien, onder meer in de horeca, de bioscoop en in het theater. Dat heeft het demissionaire kabinet zondag besloten, meldt de NOS op gezag van Haagse bronnen.
Diverse andere coronamaatregelen, zoals de mondkapjesplicht in het openbaar vervoer, blijven van kracht. Ook blijft het thuiswerkadvies gelden en moeten horecabedrijven nog altijd om twaalf uur ’s avonds dicht.
Cafés mogen wel meer mensen ontvangen, omdat je alleen nog maar naar binnen mag als je bent gevaccineerd of getest. De branchevereniging Koninklijke Horeca Nederland liet eerder deze week al weten niets te zien in toegangscontroles.
"Het kabinet gebruikt een bredere inzet van coronatoegangsbewijzen in de horeca nu als middel om druk uit te oefenen en de vaccinatiegraad omhoog te krijgen. Deze onacceptabele verzwaring staat haaks op het principe van gastvrijheid."
Dinsdag geven Mark Rutte en Hugo de Jonge een persconferentie waarop ze de bovenstaande beleidsaanpassingen ‘bekendmaken’.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.