8

Overheidsinstantie VS gehackt

Gegevens van 4 miljoen ambtenaren mogelijk in verkeerde handen 

Hackers zijn erin geslaagd een veiligheidslek te slaan in een computersysteem van de Amerikaanse federale overheid

Het gaat om gegevens van 4 miljoen ambtenaren die niet alleen nu maar ook in het verleden werkzaam zijn geweest voor de Amerikaanse federale overheid. Waarschijnlijk zijn er ook gegevens gestolen van ambtenaren die werken in een vertrouwelijke functie.

China
De Amerikanen verdenken China ervan de gegevens te hebben gestolen. De Chinese ambassadeur in Washington reageerde geïrriteerd op de beschuldigingen. Volgens hem maakt China juist veel werk van de aanpak tegen cyberaanvallen. Verder zei hij:

“Te snel conclusies trekken en met hypothetische beschuldigingen komen is niet verantwoordelijk. Het is contraproductief.”

Gevoelige informatie
Een medewerker van de Amerikaanse inlichtingendienst stelde dat de gestolen data mogelijk gebruikt zullen worden om ambtenaren, die toegang hebben tot gevoelige informatie, onder druk te zetten. Ambtenaren die bijvoorbeeld financiële- of huwelijksproblemen hebben zijn extra chantabel. 

Inmiddels is de federale opsporingsdienst (FBI) een onderzoek gestart om de verantwoordelijke hackers op te sporen en te vervolgen.

CC foto: Stephen Melkisethian
RD.nl: Data ambtenaren VS mogelijk in foute handen

Geef een reactie

Laatste reacties (8)