43

Overwerk levert bedrijven miljarden op

Gemiddeld werken Nederlandse werkende 3 uur over per week. Als je het overwerk van alle 7 miljoen werkenden in ons land bij elkaar optelt gaat het jaarlijks om 21 miljard euro aan onbetaald overwerk. Per persoon komt dit neer op 3200 euro. “Een duur cadeau”, aldus de vakbond. Dit staat in een rapport van onderzoeksinstituut TNO in opdracht van FNV.

De vakbond wil dat contracten worden uitgebreid of dat er meer mensen worden aangenomen. Alle overuren staan gelijk aan bijna 300.000 voltijdbanen. De officiële werkloosheid zou ik een keer met de helft zijn opgelost wanneer we zouden stoppen met overwerken, zegt het FNV.

“Ik vind dat werkgevers hiermee onverdiend wel een heel duur cadeau in hun schoot geworpen krijgen”, zegt FNV-bestuurder Kitty Jong tegen de NOS. “Want aan de ene kant werken mensen zich een slag in de rondte, en tegelijkertijd hebben we bijna een half miljoen officiële werkzoekenden. Hoogste tijd om twee vliegen in één klap te slaan en meer mensen aan te nemen in echte banen.”

Lees het hele rapport hier.

Bron: NOS, ANP

Geef een reactie

Laatste reacties (43)