Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

OVP-activisten bedreigen Harderwijks festival om filmvertoning

  •  
04-06-2018
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
Oostvaardersplassen_koniks
Het Harderwijkse visserijfestival de Aaltjesdagen heeft een natuurfilm over de Oostvaardersplassen uit het festivalprogramma moeten schrappen, nadat activisten de organisatie hadden bedreigd. Het was de bedoeling om  De Nieuwe Wildernis  van Ruben Smit te vertonen in een openluchtbioscoop in de Vischafslag, maar dat gaat nu niet door.
Op de website schrijft de organisatie:
"De film en het natuurbeheer van de Oostvaardersplassen worden door activisten niet als twee losse onderwerpen beschouwd. Wij willen dat onze bezoekers zich veilig kunnen voelen en dat de avond zelf een feest kan zijn. Wij betreuren het enorm dat er activisten zijn die op deze ‘grimmige’ wijze hun mening willen afdwingen."
De afgelopen maanden is er veel te doen geweest rond de Oostvaardersplassen en de wilde dieren die daar leven. Daarover schreef Joop eerder:
"Tijdens de wintermaanden was er veel te doen rond de dieren in de Oostvaardersplassen. Omdat er te weinig voedsel beschikbaar was voor alle dieren, stierven veel van hen. Om dat te voorkomen werd besloten zwakke dieren preventief te ruimen. Dierenactivisten kwamen daarbij in opstand en ondernamen dagelijks, tegen alle waarschuwingen van experts in, tochten naar de Oostvaardersplassen om daar balen stro en ander vaak oneetbaar materiaal over de hekken te gooien. Ook stond er een hamburgerkraam om de dierenvrienden van een broodje vlees te voorzien."
Vorige maand knipten activisten een deel van de omheining los waardoor enkele drachtige herten wisten te ontsnappen, op de snelweg belandden en afgeschoten moesten worden.
De organisatie van de Aaltjesdagen zal nu  Holland: Natuur in de Delta  draaien in de openluchtbioscoop.
Bron: NOS / cc-foto: Wikimedia Commons
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.