Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

OVSE bereikt rampgebied MH17

  •  
31-07-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
OVSE-konvooi_tegengehouden_aan_frontlinie.jpg
Nederlandse onderzoekers en marechaussees zijn nog niet ter plaatse 
Het OVSE-team heeft eindelijk na drie dagen toch weer het rampgebied van de MH17 kunnen bereiken. Enkele Nederlandse en Australische experts reisden ook mee. Dat heeft het Nederlandse crisisteam bevestigd.
NOS meldt dat het konvooi vanochtend vroeg vanuit Donetsk vertrokken was met een grote omweg naar de plek. Deze omweg kon met hulp van het Oekraïense leger worden vrijgemaakt doordat een staakt-het-vuren was afgekondigd. Wanneer Nederlandse onderzoekers en de Nederlandse marechaussees naar het gebied reizen is nog niet duidelijk. 
De OVSE verkent nu eerst de situatie omdat het Oekraïense leger eerder meldde dat rebellen mijnen om het rampgebied hebben gelegd. Bij een volgend bezoek gaat het de OVSE-team gericht zoeken op de rampplek naar lichamen en wrakstukken van de neergestorte Boeing. Als er dan lichamen worden gevonden, worden die zo snel mogelijk naar Nederland gevlogen.
De Australische minister van Buitenlandse Zaken, Julie Bishop meldde eerder vandaag dat er geruchten zijn dat zo’n 80 lichamen nog op de rampplek zijn achtergebleven.

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.