62

Paardenvlees? Check dit

Waanzinnige, prachtig gefilmde beelden uit de vleesindustrie

De rel rond paardenvlees brengt ook aan het licht dat veel consumenten amper benul hebben van hoe voedsel geproduceerd wordt. De overweldigende – helaas in Nederland niet vertoonde – documentaire Samsara die het leven op Aarde in beeld brengt, gunt onder meer een blik in de productie van het ‘meest veelzijdige stukje vlees’ en andere voor consumptie te doden dieren. Zonder ‘gruwelijke’ beelden.

La surconsommation from Lasurconsommation on Vimeo.

Hoewel ‘dieren’, zo zijn de levende wezens nog amper te noemen. Het zijn robots van vlees en bloed. Gevoed door machines, gedood door machines. Het enige menselijke dat er aan te pas komt is de consumptie. Kijk de clip vooral helemaal uit.

Samsara (bekijk hier de trailer, bij voorkeur in HD en fullscreen) is een poëtische documentaire die doet denken aan het jaren tachtig epos Koyaanisquatsi. Dat is geen toeval, regisseur Ron Fricke was cameraman bij die productie.

Aan Samsara werd 5 jaar gewerkt, in 25 landen op 5 continenten. De beelden voeren de kijker over de planeet, van rampgebieden tot natuurwonderen, van industrieterreinen tot heilige plaatsen. Samsara is sanskriet voor ‘het rad van het leven’. De anderhalf uur durende documentaire kent geen tekst of gesproken woord. De kijker moet zelf tot een oordeel komen.

Geef een reactie

Laatste reacties (62)