228

‘PaarsPlus bijna klaar om over regeerakkoord te praten’

Onderhandelaars en informateur verwachten volgende week met VVD, PvdA, D66 en GroenLinks over regeerakkoord en verdeling van de ministersposten te spreken

De onderhandelaars en informateurs van Paars-plus verwachten begin volgende week concreet te gaan spreken over een regeerakkoord. Dan komt ook de portefeuilleverdeling voor het kernkabinet van acht ministers aan de orde. Dat schrijft de Volkskrant donderdagavond.


Volgens bronnen rond de besprekingen breekt volgende week het moment aan “waarop partijen daadwerkelijk hun standpunten moeten verzachten om tot een vergelijk te komen”, zo meldt de Volkskrant.

In de gesprekken tussen de fractievoorzitters  Mark Rutte (VVD), Job Cohen (PvdA), Alexander Pechtold (D66) en Femke Halsema (GroenLinks) zullen zeker tot en met maandag financieel-economische thema’s op de agenda staan. De partijen zijn sterk verdeeld over de hoogte van noodzakelijke bezuinigingen op de overheidsuitgaven. .

Rond de vier onderhandelaars zijn subteams gevormd voor belangrijke dossiers als de woningmarkt, de zorg, immigratie en integratie, veiligheid, mobiliteit, werkgelegenheid en het democratisch bestuur. De subteams vergaderen soms apart en soms schuiven ze aan bij de informateurs en de onderhandelaars.

Lees hier meer

Geef een reactie

Laatste reacties (228)