33

Padvinders toegesproken door het opgezwollen ego van Trump

Maandagavond hield Donald Trump een toespraak op de 19de jaarlijkse jamboree in de staat West Virginia, een bijeenkomst van de nationale scoutingorganisatie. Een traditie, aangezien elke Amerikaanse president automatisch erevoorzitter van de padvinders wordt. Trump had een kant en klare – en apolitieke – speech meegekregen om aan de jonge woudlopers voor te lezen, maar zoals te verwachten viel, nam het opgezwollen ego van Trump het over en besloot hij van het script af te wijken. Dat betekende dat de duizenden aanwezige kinderen onder meer te horen kregen:

Over de grootte van het publiek:

Er zijn hier een hoop mensen. De pers zal zeggen dat er ongeveer 200 mensen zijn. Het ziet eruit alsof er zeker 45.000 mensen zijn.

Over politiek:

De scouts geloven ook in America First.

Nog eens over de grootte van het publiek:

De vicepresident van de Verenigde Staten, Mike Pence – geweldige vent – was ook een scout. Sommigen van jullie hebben misschien weleens gekampeerd toen hij hier gouverneur was. Ik vraag me af of de camera’s jullie goed in beeld brengen; dat doen ze niet graag als er zo’n groot publiek is. Daar houden ze niet van.

En weer over de grootte van het publiek:

Trouwens, hoe groot denken jullie dat de kans is dat deze ongelooflijke, massale opkomst, een recordaantal, vanavond op televisie te zien is? Een procent of nul? De nepmedia zullen zeggen: president Trump – en je weet wat dat betekent – president Trump sprak voor een klein groepje scouts. Nepmedia. Nepnieuws.

Nog eens over politiek:

Staatssecretaris Tom Price is hier ook. En hopelijk krijgt hij morgen genoeg stemmen bij elkaar om een einde te maken aan dat gedoe ook wel bekend als Obamacare waar we onder te lijden hebben.

En over Obama gesproken:

Trouwens, is president Obama weleens op een jamboree geweest? Wij komen terug, wij komen terug. Het antwoord is trouwens nee, maar wij komen terug.

Weer over politiek:

Herinneren jullie je die fantastische avond op televisie, 8 november, toen al die oneerlijke mensen zeiden dat er geen winst zou zijn voor Donald Trump? Maar herinneren jullie je die fantastische nacht met de kaarten en de Republikeinen met rood en de Democraten met blauw en dat de hele kaart rood was? Het was ongelooflijk. En weet je, we hebben een enorm nadeel van het electorale kiesstelsel. De popular vote winnen is veel makkelijker.

Trump kent de minimumleeftijd om te mogen stemmen niet:

Dus ik moet jullie vertellen, in alle eerlijkheid, dat het een ongelooflijk eerbetoon was dat jullie met miljoenen anderen hebben gestemd om Amerika great again te maken.

Over Kerstmis:

En trouwens, onder de regering Trump mogen jullie gewoon weer vrolijk Kerstfeest zeggen als jullie gaan winkelen. Geloof me. Vrolijk Kerstfeest. Ze proberen dat mooie zinnetje weg te stoppen. Jullie gaan weer vrolijk Kerstfeest zeggen, mensen.

Zie hier de volledige speech van Trump:

Bron: The Guardian, cc-foto: Gage Skidmore

Geef een reactie

Laatste reacties (33)