Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Pakistaanse cricketlegende leidt protestmars tegen drones

  •  
06-10-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
ANP-Khan300.jpg
Presidentskandidaat en cricketlegende Imran Khan: 'Niemand zou het recht mogen hebben om in de stoel van een rechter, jury en strafuitvoerder te zitten' 
Presidentskandidaat en cricketlegende Imran Khan is vandaag een protestmars begonnen tegen Amerikaanse drone-aanvallen in Pakistan. Het tweedaagse protest startte in hoofdstad Islamabad en zou moeten eindigen in Zuid-Waziristan, een gebied waar veel aanvallen plaatsvinden.
Khan begon zijn mars met een paar honderd sympathisanten. Het is echter nog niet duidelijk of de autoriteiten hem zijn doel laten bereiken. Khan is ervan overtuigd dat de drones vele onschuldige slachtoffers maken, en daarmee de steun aan radicale milities juist versterkt wordt. Hij verklaart: ‘Niemand zou het recht mogen hebben om in de stoel van een rechter, jury en strafuitvoerder te zitten. Het is duidelijk dat deze aanvallen contraproductief zijn, milities krijgen hiermee een wapen aangereikt om arme mensen te rekruteren.’
Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.