62

Pakistaanse cricketlegende leidt protestmars tegen drones

Presidentskandidaat en cricketlegende Imran Khan: 'Niemand zou het recht mogen hebben om in de stoel van een rechter, jury en strafuitvoerder te zitten' 

Presidentskandidaat en cricketlegende Imran Khan is vandaag een protestmars begonnen tegen Amerikaanse drone-aanvallen in Pakistan. Het tweedaagse protest startte in hoofdstad Islamabad en zou moeten eindigen in Zuid-Waziristan, een gebied waar veel aanvallen plaatsvinden.


Khan begon zijn mars met een paar honderd sympathisanten. Het is echter nog niet duidelijk of de autoriteiten hem zijn doel laten bereiken. Khan is ervan overtuigd dat de drones vele onschuldige slachtoffers maken, en daarmee de steun aan radicale milities juist versterkt wordt.
Hij verklaart: ‘Niemand zou het recht mogen hebben om in de stoel van een rechter, jury en strafuitvoerder te zitten. Het is duidelijk dat deze aanvallen contraproductief zijn, milities krijgen hiermee een wapen aangereikt om arme mensen te rekruteren.’

BBC: Pakistan’s Imran Khan starts anti-drone protest

Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Geef een reactie

Laatste reacties (62)