Laatste update 15:44
17

Pakistaanse Nederlander ontvoerd en gemarteld vanwege ‘blasfemie’

De Pakistaanse Nederlander Ahmad Waqass Goraya, werd begin januari in Pakistan ontvoerd en gemarteld. Waqass heeft op sociale media en op zijn blog regelmatig kritiek geuit op de Pakistaanse regering en het leger. Dit was aanleiding genoeg om Waqass op te pakken tijdens een familiebezoek, vertelt hij in een interview met RTV Rijnmond:

We schreven op een humoristische manier over politiek, niet over religie. Maar de Pakistaanse regering gebruikte als reden voor onze arrestatie en marteling dat wij godslasteraars zijn.

Op godslastering staan zware straffen in Pakistan. Onlangs werd nog een Pakistaanse student door een woedende menigte gelyncht vanwege verdenkingen van blasfemie. De arrestatie van Waqass kwam onverwachts en ging gepaard met veel geweld.

We kregen een zwarte zak over ons hoofd en werden naar de martelkamers gebracht. Daar werden we hard geslagen. Ze hebben met een techniek ervoor gezorgd dat mijn trommelvliezen zijn gescheurd. We werden niet gemarteld om informatie uit ons te krijgen, maar om macht op ons uit te oefenen.

De vrouw van Waqass is haar man nagereisd en heeft daar aandacht gevraagd in de media om haar man weer vrij te krijgen. Nu hij weer in Nederland is, krijgt hij nog steeds doodsbedreigingen van Nederlanders uit de Pakistaanse gemeenschap. Volgens Ahmad Waqass Goraya zijn deze afkomstig uit alle lagen van de bevolking.

Foto: CC Shahzeb Younas

 

Geef een reactie

Laatste reacties (17)