123

Pakistaanse school bestormd door Taliban

Update: Doodstraf terug in Pakistan ... 126 doden waarvan 84 kinderen ... Zes zelfmoordterroristen vallen militaire school aan ... 'Oudste kinderen moesten dood' 

Gewapende mannen hebben een school in de Pakistaanse stad Peshawar aangevallen. Hierbij zouden zeker 104 doden zijn gevallen waaronder 84 kinderen, meent het plaatselijke ziekenhuis. Een woordvoerder van de Taliban zegt dat de strijders gestuurd zijn om zeker de oudste kinderen in de school te doden.


Updates onderaan artikel
NOS-correspondent Joeri Boom bericht vanuit New Delhi over de aanslag. Het gaat om een school waarop veel kinderen van militairen zitten. Het gebouw werd bestormd door zeker zes Taliban-strijders, waarvan een aantal met bomvesten behangen zelfmoordterroristen en enkele ‘target-killers’. Deze laatste zouden er volgens een woordvoerder van de Taliban op uit zijn de oudste kinderen te doden.

Militair doelwit

Volgens Boom is het zonder twijfel een van de grootste terreurdaden in Pakistan. De school is volgens hem aangevallen omdat de Taliban het beschouwd als militair doelwit. Zeker 50 procent van de leerlingen zouden echter ook uit burgergezinnen komen.

Er woedt een oorlog tussen het Pakistaanse leger en de Taliban. In Peshawar lopen veel militairen en politie rond, maar toch lukt het de Taliban geregeld aanslagen te plegen in de stad, aldus Boom. De school is op dit moment omsingeld door militairen. Een meisje dat uit de school ontsnapte zegt dat ze overal in de school lichamen zag liggen.

Volg de ontwikkelingen live via IBN Live

Updates

09:06 uur

De doodstraf is terug in Pakistan als strafmiddel voor mensen die zich schuldig maken aan terrorisme. Dat meldt CNN woensdagochtend. 

Geef een reactie

Laatste reacties (123)