10

&… Pakistan vist enorme walvishaai op

Als je groot bent, betekent het nog niet dat je veel vis eet ... Chaos ook binnen de NS compleet ... Prins Harry beste schutter van de klas ... & Amerikaanse sportzender zet vrouwelijke presentatoren weg

Meer nieuws vandaag

In de haven van het Pakistaanse Karachi is vandaag een enorme walvishaai uit het water getakeld. Het reeds overleden dier werd vier dagen geleden zo’n 140 kilometer voor de Arabische Kunst aangetroffen. De walvishaai woog zo’n acht ton en was zeker zeven meter lang. Een derde kraan moest er aan te pas komen om het dier uit het water te krijgen. Walvishaaien zijn beschermde diersoorten, maar toch wordt er in India en de Filipijnen nog steeds op deze dieren gejaagd. De jacht op deze grote zeedieren wordt door vissers in ontwikkelingslanden vaak vergoelijkt omdat ze de oceanen leeg zouden vissen. Walvishaaien worden echter groot door het eten van plankton en kleine visjes en vormen geen enkele bedreiging voor andere zeedieren. Soms worden ze zelfs aangevallen door orka’s. (AD)

De Britse Prins Harry heeft zijn opleiding tot Apache-piloot glansrijk afgerond. Volgens het Britse ministerie van Defensie was hij de beste schutter van zijn klas. Als trofee kreeg hij een gepolijste huls van een projectiel cadeau tijdens een etentje. In 2008 werd Harry weggehaald uit Afghanistan toen in de media uitlekte dat hij daar dienst deed. (Trouw)

De Amerikaanse sportzender ESPN heeft op haar website een speciale rubriek geopend waar bezoekers klachten kunnen achterlaten. Opvallend daaraan is dat mensen speciaal een klacht kunnen indienen tegen vrouwelijke sport commentatoren. Aan de hand van een dropdown-menu kunnen bezoekers hun klachten per rubriek specificeren. Vrouwelijke Amerikaanse sportcommentatoren zijn op Twitter een actie begonnen tegen ESPN. (Mashable.com)

Niemand in Griekenland wil nog topsporter worden. De overheid kan zijn sporters niet meer betalen. Daarmee verliest de Olympische bakermat het uitzicht op goud. Polsstokhoogspringer wacht bijvoorbeeld al maanden op zijn maandelijkse financiële ondersteuning en ook in zijn trainingshal mag de verwarming nog maar een uurtje per dag aan. (De Pers)

De chaos is ook internet bij de NS inmiddels compleet. Het vervoersbedrijf overweegt een tweede website online te zetten voor reizigersinformatie. Een soort van ‘reservetrein’ die online moet zijn als de normale site van de NS uit de lucht valt door een overload aan te veel bezoeken. Het niet kunnen geven van reizigersinformatie in deze barre periode is de meeste gehoorde klacht van reizigers. (Volkskrant)

Nederlanders stoken enorm in de winter, zo bleek vandaag uit onderzoek. Als het aan GroenLinks ligt, mag dat veel minder gaan worden aangezien de meeste energie wordt opgewekt uit vervuilende fossiele brandstof. Kamerlid Liesbeth van Tongeren lanceert daarom vandaag ‘Warme Truiendag’. Met haar collega’s poseerde ze vandaag alvast even voor de rest van de Kamer hoe dat eruit ziet.

Mis niets: Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook

Geef een reactie

Laatste reacties (10)