Laatste update 19:36
9

Palestijns meisje dat Merkel liet huilen is de bondskanselier dankbaar

Het is precies een jaar geleden dat Angela Merkel een Palestijns meisje in een rolstoel op nationale televisie liet huilen. Het kind vroeg om begrip voor haar familie die vluchteling is en kreeg de regels uitgelegd. Toen zij in huilen uitbarstte, probeerde Merkel haar op ongemakkelijke wijze te troosten. Toch zegt de 15-jarige Reem Sahwil de bondskanselier eeuwig dankbaar te zijn.

In de uitzending van vorig jaar vertelde Reem over haar verblijf in Duitsland en de afhandeling van de asielaanvraag van haar ouders. Zij hield een emotioneel verhaal tegen de Bondskanselier. Ze werd bedreigd met uitzetting en vroeg zich af waarom ze niet net als andere kinderen recht heeft op een normaal leven.

Merkel trok daarop de regels zijn regels-verhaal uit de kast en vertelde het meisje dat deels in Duitsland is opgegroeid dat de politiek soms hard is maar dat er nu eenmaal niet voor ‘iedereen’ plaats is in Duitsland en dat er miljoenen gevluchte Palestijnen zijn. En ook nog miljoenen in Afrika!

Het meisje barstte na het kille antwoord in huilen uit. Merkel zag een pr-ramp voor haar ogen voltrekken, stapte op het kind af en gaf haar snel een aai met de mededeling ‘dat heb je goed gedaan’ waarop de presentator opmerkte dat het meisje vooral een oplossing wil. Merkel reageerde als door een wesp gestoken.

Inmiddels zegt het meisje bemoedigd te zijn geweest door de woorden van Merkel en door haar verwelkomende houding naar vluchtelingen.

Ze kreeg veel kritiek op de manier waarop ze me aaide. Maar het was zeker een emotionele en unieke situatie – ook voor haar. Ik zou haar willen bedanken, namens mij en mijn familie, maar ook alle vluchtelingen die ze heeft geholpen. Dit is niet zo gemakkelijk voor haar en Duitsland geweest en ik dank mevrouw Merkel heel veel daarvoor.

Reem en haar familie hebben een tijdelijke verblijfsvergunning gekregen. Zij is daarnaast vaker in gesprek gegaan met Merkel en wordt uitgenodigd om te spreken tijdens belangrijke events. Het meisje zegt meer zelfvertrouwen gekregen te hebben na hun ontmoeting.

Ik heb steeds meer zelfvertrouwen en moed, want in het afgelopen jaar is er zoveel gebeurd. Ik was in de kranten en zelfs op TV. Dat was allemaal erg spannend voor mij. In de loop der tijd ben ik ook gezonder worden. Iets meer dan een jaar geleden, gebruikte ik een rolstoel en kon ik niet alleen lopen.

Maar de afgelopen paar maanden heb ik de moed gehad om te proberen op mijn eigen voeten te staan en te lopen. Eerst probeerde ik met mijn vader die mij zijn hand gaf, en me dan op een gegeven moment alleen liet. Ik heb langzaamaan geoefend. Vandaag de dag kan ik helemaal alleen lopen.

Ik ben hier zo blij mee en ik weet niet of ik deze moed zou hebben gehad als het niet voor de ontmoeting met Merkel was.

Raus! Merkel brengt gevlucht meisje aan het huilen met harteloze reactie

Geef een reactie

Laatste reacties (9)