11

Palestijnse journalist ontvoerd en mishandeld door ‘IS’ wegens werk voor Nederlanders

Hamas, die de Gazastrook bestuurt, is een onderzoek gestart

Een Palestijnse journalist die ook werkt als adviseur voor Nederlandse diplomaten in de Gazastrook, is het slachtoffer geworden van ontvoering en mishandeling door een groep mannen die claimt in naam van IS te handelen, zegt een naaste van de man tegen het Franse persbureau AFP. Dat schrijft de nieuwsorganisatie op haar website woensdagavond.

Medisch personeel dat werkt in het Gaza Shifa ziekenhuis behandelde de man wegens ‘wonden aan zijn benen’ waarna hij woensdagochtend weer uit het ziekenhuis werd ontslagen.

Het Franse persbureau AFP sprak met een naaste van de man. Die vertelde:

Mohammed werd ontvoerd rond 8.00 uur ’s ochtends vlakbij zijn huis in Gaza City. (..) Zijn ontvoerders vertelden hem dat ze bij IS hoorden. (..) Ze plaatsten metalen handboeien en brachten hem naar een afgelegen locatie waar ze hem voor acht uur lang ondervroegen over hem en zijn werk voor de Nederlanders.

Maghayer zelf zegt voor Nederlanders te werken en ook ontvoerd en mishandeld te zijn geweest, maar geeft verder geen toelichting. Volgens de Jerusalem Post is Hamas, die de Gazastrook bestuurt, een onderzoek gestart om de verantwoordelijken te achterhalen.

Al Arabiya: ‘ISIS’ temporarily kidnaps Gaza journalist working for Dutch

Jpost: ‘ISIS’ temporarily kidnaps Gaza journalist working for Dutch

Cc-foto: Syeda Amina Trust

Geef een reactie

Laatste reacties (11)