84

Pamela Geller trekpaard New Yorkse ‘Anti-Moskee Beweging’

De Amerikaanse blogger, in Nederland voornamelijk bekend als goede vriendin van Wilders, is op een missie om de vrije wereld te redden van "islamitische werelddominantie"

De extreem-rechtse politieke activiste heeft zich de afgelopen maanden ontpopt als ware anti-Islamist. Ze is de leidende kracht in een groeiende en steeds meer alarmerende campagne tegen de Islam en het Islamitisch centrum nabij Ground Zero

sitestat
Via verschillende websites als Freedom Defence Initiative en Stop Islamization of America verspreidt de New Yorkse blogger haar ideeën. Geller zegt niet anti-moslims te zijn en wil niet verantwoordelijk gehouden worden voor de groeiende anti-islam sentiment. 

Pamela Geller:

Ik leid niet de aanklacht tegen de Ground Zero moskee. De meerderheid van de Amerikanen – 70% – vindt de bouw beledigend en aanstootgevend. Het is een grove misleiding wanneer je dat anti-islam noem en wanneer je mij verantwoordelijk stelt voor deze emotie.” 

Desalniettemin staat de activiste bekend vanwege haar anti-islam houding, gevoed door haar samenzweringstheorieën. Zo gelooft ze dat de Amerikaanse President Obama een moslim is en in Pakistan Jihad-training heeft gehad en ontkent ze het bestaan van Servische concentratiekampen.

Pamela Geller heeft zich ook meerdere malen positief uitgesproken over The English Defence League (EDL), een gewelddadige anti-islam groepering. Terwijl de meeste politici zich distantiëren van de extreem-rechtse EDL, geeft Geller de partij juist een platform.

The Guardian: The US blogger on a mission to halt ‘Islamic takeover’

Geef een reactie

Laatste reacties (84)