Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Panama neemt reddingsschip voor migranten vlag af

  •  
24-09-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
72 keer bekeken
  •  
2541907057_5b6701eb22_z
De Aquarius, het schip dat op de Middellandse Zee vluchtelingen uit het water redt, mag niet langer onder Panamese vlag varen. Dit heeft de maritieme autoriteit in Panama laten weten. Het betekent de facto het einde van de missie die het reddingsschip uitvoerde voor de Libische kust. Ongeregistreerde schepen mogen immers niet varen, volgens maritieme regels.
Volgens een verklaring van de Panamese overheid zette Italië zoveel economische en politieke druk op het land, dat het zich genoodzaakt voelde deze beslissing te nemen. Momenteel vaart de Aquarius nog op zee, met 58 overlevende schipbreukelingen. Zodra het schip aan land gaat, zal haar officiële status vervallen. Het is nog onduidelijk wat de bemanning van plan is. Sowieso moet er een nieuw land opstaan dat haar vlag wil verlenen aan de reddingswerker, anders bestaat het risico dat de Aquarius voor anker moet blijven.
Cc-foto: Gord McKenna
 
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.