26

Paniek in dorp: Meisje zet verjaardagsparty op Facebook

Duizenden melden zich aan ... Lees de brief waarmee de ouders hun buren op de hoogte stellen ... Burgemeester, politie nemen maatregelen 

Een meisje in een dorp ergens in Nederland zet een uitnodiging voor haar ‘sweet sixteen party’ op Facebook en vergeet die op privé te zetten. Een ‘grappenmaker’ maakt er een openbaar event van en de party gaat viral.


Deze brief van haar ouders werd vrijdag onder buren in het dorp verspreid. Uit privacy- en veiligheidsoverwegingen hebben we alle verwijzingen naar personen en plaatsen onleesbaar gemaakt. 

Feestjes die via social media uit de hand lopen zijn inmiddels een fenomeen aan het worden. Dat komt overigens niet alleen door de film Project X (zie trailer). De eerste keer dat zoiets plaatsvond, in 2007, heerste MySpace nog. Niemand was er op bedacht en van dat ouderlijk huis – de ouders waren met vakantie – bleef weinig over. Een beetje voorzorgsmaatregelen zijn dus niet overdreven.

Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Geef een reactie

Laatste reacties (26)