Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Paniek in Griekse apotheken

  •  
27-02-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
griekse_apotheek_300
Medicijnen zijn op
In Griekenland is een groot tekort aan medicijnen ontstaan. Het betreft meer dan tweehonderd medicijnen, waaronder antibiotica, antipsychotica en anesthesie-middelen en behandelingen voor kanker, hepatitis C en artritis. Volgens de vereniging van apothekers is de aanvoer van medicijnen inmiddels met 90% afgenomen. De overheid zegt dat het probleem nog steeds groeit. Apothekers in Athene en Thessaloniki beschrijven chaotische taferelen, waarbij wanhopige patiënten van apotheker naar apotheker trekken in de hoop de hun voorgeschreven medicijnen te bemachtigen.
De overheid wijt de tekorten aan multinationals die niet langer willen leveren aan Griekenland, vanwege de lage prijzen die sinds de crisis in dat land gelden. Onder de farmaceutische bedrijven die worden genoemd zijn Pfizer, Roche en Sanofi.
Los van dit alles heeft het Zwitserse Rode Kruis aangekondigd de hoeveelheid donorbloed aan Griekenland terug te brengen, omdat het land zijn openstaande rekeningen te laat had betaald.

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.