Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Paniek op ongereguleerde markten destructief

  •  
30-11-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
ANP-Beurs_paniek300.jpg
Bange handelaren niet gerustgesteld door miljardensteun aan Ierland
De miljardensteun aan Ierland heeft nog weinig stabiliteit gebracht op de Europese financiële markten. Het steunfonds voor eurolanden alleen lijkt nog onvoldoende vertrouwen te geven. De onzekerheid over de financiële positie van andere EU-lidstaten doet de beurzen terughoudend reageren. Dat meldt het Financieele Dagblad dinsdag.
Beleggers vrezen dat het met de redding van euro 85 miljard voor Ierland niet gedaan zal zijn, zo schrijft het FD. Wanneer ook landen als Portugal, Spanje en mogelijk ook Italië aankloppen voor steun, kan het de Europese Unie aan middelen ontbreken. De omvang van steun aan die landen zal de huidige euro 750 miljard die de Europese Unie en het Internationaal Monetair Fonds (IMF) tot op heden beschikbaar hebben, ruimschoots overtreffen. In het licht van de onzekerheid en het aanhoudende ‘besmettingsgevaar’ maakten de Europese beurzen de afgelopen dagen weer verlies.
Lees meer bij het FD: EU wacht volgend probleem

Meer over:

economie, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.