167

Parfumerie Douglas verbant verkoopster met hoofddoek naar magazijn

Een Leeuwardense vestiging van parfumerie Douglas wil een medewerkster die een hoofddoek draagt niet meer bij klanten in de buurt hebben. Voortaan moet de vrouw werk in het magazijn verrichten, meldt het AD.

Een klant vroeg onlangs waar die aardige medewerkster met hoofddoek was gebleven aan haar collega’s. Nadat ze via Facebook de zaak aanhangig had gemaakt, bleek haar Facebook-account plotsklaps geblokkeerd. Dit schreef ze aan Douglas:

“Ik ben al jaren klant bij Douglas Leeuwarden en wordt altijd goed geholpen door de medewerkers daar. Één van de vaste gezichten daar kon ik altijd zonder hoofddoek maar is een hoofddoek gaan dragen en ik vond het zo mooi om te zien! Fijn dat iedereen zichzelf mag zijn dacht ik nog. Nu zag ik haar al een tijdje niet in de winkel en toen ik vroeg waar ze was wist ik niet wat ik hoorde. Omdat ze een hoofddoek draagt mag ze geen klanten meer helpen en moet ze in het magazijn.

Ik ben verbaasd, teleurgesteld maar vooral ook verdrietig. Ik heb vragen.. ook heerst er onbegrip. Ik vraag me af waarom het niet mogelijk is dat deze medewerkster met haar hoofddoek in de winkel blijft werken. Zij heeft mij altijd goed geholpen. Ook met hoofddoek en aan de goede hulp en zorgen is niets veranderd. Ik ben teleurgesteld omdat ik echt niet had verwacht dat een hoofddoek het verschil zou maken. Wat mij verdrietig maakt en diep raakt is het feit dat ze datgene waar ze goed in is en in mijn ogen met veel passie deed niet meer mag doen. Mijn grote vraag is: Ga ik deze medewerkster weer terug zien in de winkel?”

Op de Facebookpagina van Douglas Leeuwarden stromen de verontwaardigde berichten binnen. Het bedrijf zelf verwijst naar de interne kledingvoorschriften. ,,Het is onze verkoopmedewerkers niet toegestaan om kleding te dragen die uiting geeft aan politieke, filosofische of religieuze overtuigingen. We willen neutraliteit en eenheid uitstralen.”

Cc-foto: Notreshuggie

Geef een reactie

Laatste reacties (167)