24

Parijs komt met schrik vrij: nieuwe terreuraanslag verijdeld

Frankrijk is met de schrik vrijgekomen doordat een nieuwe terreuraanslag in Parijs verijdeld kon worden. De vrouwen die donderdag werden opgepakt nadat in hun auto gasflessen werden aangetroffen, waren van plan een aanslag op station Gare de Lyon te plegen. Dat heeft het Franse ministerie van Binnenlandse Zaken laten weten. De aanslag stond gepland voor donderdag.

De vrouwen konden zo’n 30 kilometer ten zuidoosten van Parijs, in Boussy-Saint-Antoine, worden ingerekend. Een van hen viel daarbij met een mes een politieagent aan. Daarbij raakte zij zelf gewond door een politiekogel. Van diezelfde 19-jarige vrouw werd later ook een brief gevonden waarin zij trouw zweert aan terreursekte Islamitische Staat. Volgens minister Cazeneuve (Binnenlandse Zaken) zijn alle drie de vrouwen ‘geradicaliseerd, fanatiek en naar alle waarschijnlijkheid bezig met voorbereiding van een aanslag.’

De auto van de vrouwen werd afgelopen zondagochtend aangetroffen in de buurt van de beroemde Notre Dame in hartje Parijs, 3 kilometer verwijderd van het Gare de Lyon. In de kentekenloze auto trof de politie zes volle gasflessen en drie jerrycans met benzine aan.

De auto was eigendom van een man wiens naam op een politielijst met potentiële terroristen stond, omdat hij eerder naar Syrië probeerde af te reizen om zich bij IS aan te sluiten. Deze man meldde zich zondag echter zelf bij de politie om te melden dat zijn dochter en auto waren verdwenen.

Bron: NOS / cc-beeld: David McKelvey

Geef een reactie

Laatste reacties (24)