Laatste update 20 januari 2016, 23:43
19

Parijse aanvaller zat eerder vast voor aanranding

Behalve eerdere aanranding mogelijk ook betrokkenheid bij gebeurtenissen in Keulen ... Incident Parijs roept veel vragen op

De man die vorige week een politiebureau in Parijs aanviel, blijkt eerder in Keulen te zijn gearresteerd wegens aanranding van een vrouw in een Keulse nachtclub. Dat hebben de Duitse autoriteiten laten weten.

Franse politieagenten schoten Tarek Belgacem, dood, nadat hij had geprobeerd een politiebureau binnen te dringen in het noorden van Parijs. Daarbij was hij gewapend met een vleesmes. Ook droeg Belgacem een bomgordel die later nep bleek. De aanval op het politiebureau vond exact een jaar na de aanslag op Charlie Hebdo plaats.

Afgelopen weekend brachten Duitse onderzoekers naar buiten dat de man een tijd in asielzoekerscentrum heeft gewoond in Recklinghausen, in het westen van Duitsland. Maandag werd bekend dat Bel eerder gearresteerd is wegens aanranding. Volgens de Duitse politie vond de arrestatie plaats in februari van 2014, nadat hij in een nachtclub een vrouw had betast.

Er bestaat het vermoeden dat de man ook betrokken is geweest bij de massa-aanrandingen die afgelopen Oudjaarsnacht in Keulen hebben plaatsgevonden. Volgens de Duitse politie werd de man al geïdentificeerd als mogelijke dader nadat hij in het asielzoekerscentrum had geposeerd met een IS-vlag.

Van Belgacem is inmiddels bekend dat hij met maar liefst zeven verschillende nationaliteiten door Europa reisde. De ene keerde beweerde hij een Syriër te zijn, dan weer een Marokkaan en in een ander geval een Georgiër. Het verblijf van de man in een asielzoekerscentrum en het schijnbare gemak waarmee hij met al die valse nationaliteiten asiel wist aan te vragen, dreigen het Europese asieldebat nu verder te verhitten. Ook roept de zaak nog veel meer vragen op, zoals of hij in opdracht handelde en tot een netwerk behoorde, waarom hij een nepbomgordel droeg en wat zijn psychische toestand was.

Bron
Cc-foto

Geef een reactie

Laatste reacties (19)