Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Parijse Apple Store bezet uit protest tegen belastingontwijking

  •  
02-12-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Readyyyy GO!!!

© cc-foto: Dimas Barquilla https://flic.kr/p/8qAWh2

Zo’n honderd leden van ATTAC (Association for the Taxation of financial Transactions and Citizen’s Action) hebben in de prestigieuze winkel van computergigant Apple in Parijs actiegevoerd tegen de belastingontwijking door het bedrijf. De activisten van de internationale groepering die aan de kaak stelt hoe bedrijven zich aan hun financiële verplichtingen onttrekken, liepen en masse de winkel aan de Opera binnen. Ze bezetten de winkel zo’n twee uur en rolden een spandoek uit met de tekst ‘We stoppen als Apple gaat betalen’.
PARIS – ATTAC entre de force pour occuper de force un Apple Store. pic.twitter.com/7qRBWFFpAO
— Clément Lanot (@ClementLanot) 2 december 2017
In een verklaring stelt ATTAC dat Apple, het rijkste bedrijf ter wereld, meer dan 230 miljard dollar heeft weggesluisd naar belastingparadijzen en dat het bedrijf daarbij onder meer gebruik maakt van een Ierse sluiproute. Ook dringen de activisten er op aan dat het bedrijf de 13 miljard euro hoge boete die de Europese Commissie aan Apple heeft opgelegd, rap betaalt. De actie vindt plaats in het kader van een internationaal protest onder de noemer #iphonerevolt.
Ook in andere Franse steden werd actie gevoerd bij Apple-vestigingen.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.