Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Parijse terrorist was lid van politieschietclub

  •  
01-12-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
schiet_300.jpg
Bataclan-massamoordenaar had wapenvergunning, trainde tussen agenten
Samy Amimour, een van de drie terroristen die een massamoord beging in de Parijse concertzaal Bataclan en zichzelf daarna opblies, heeft in 2012 een wapenvergunning gekregen en was lid van de Nationale Politie Schuttersvereniging in de Franse hoofdstad.
De 28-jarige Samy Amimour die later terrorist werd, werkte indertijd als buschauffeur, meldt iTele. Hij schoor zijn baard af om enige verdenking te vermijden en meldde zich in april 2012 bij de ANTP, Association Nationale de Tir de la Police, waar ook particulieren terecht kunnen. Hij had geen strafblad, kreeg een wapenvergunning en oefende er met vuurwapens. Amimour, zoon van een feministe,  was toen al geradicaliseerd. Een half jaar later, in oktober, werd hij aangeklaagd wegens het beramen van terroristische activiteiten na een poging naar Jemen of Pakistan af te reizen om zich daar bij jihadisten aan te sluiten. Tegenover de rechter verklaarde hij dat zijn lidmaatschap van de schietclub vanuit een interesse in vuurwapens van jongsaf aan. In Senegal had hij op vogels gejaagd. Hij werd op borg vrijgelaten en vertrok in september 2013 naar Syrië. Justitie vaardigde daarop een internationaal arrestatiebevel tegen hem uit.

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.