Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Parkeergegevens ipv gewist doorgespeeld aan Belastingdienst

  •  
27-07-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
3206197731_fe251be3a1
Belastingdienst wil parkeergegevens gebruiken om leaserijders te controleren
De instantie die uw parkeergegevens beheert, Servicehuis Parkeren (SHPV), garandeert dat alle ingevoerde kentekens na acht weken worden gewist. Dat blijkt niet het geval, gegevens worden niet vernietigd maar ‘versleuteld’, waardoor ze op een later moment weer gekoppeld kunnen worden aan tijd en plaats. De Belastingdienst heeft deze gegevens opgevraagd en gaat controleren of leaserijders niet smokkelen met hun privékilometers. Dat schrijft NRC vandaag.
De SHPV is verantwoordelijk voor het Nationaal Parkeer Register (NPR), maar volgens NRC is het bedrijf niet eerlijk over het delen van de gegevens:
 Op de website van het NPR staat dat alleen gemeenten, private parkeerbedrijven en ‘serviceproviders mobiel parkeren’ toegang hebben tot de gegevens van hun eigen klanten. Over de Belastingdienst wordt niets gemeld. In combinatie met gegevens van de Rijksdienst voor het Wegverkeer, die bij het NPR betrokken is, kan de Belastingdienst zien wie wanneer en waar parkeerde. Het College Bescherming Persoonsgegevens zegt niet betrokken te zijn geweest bij de inrichting van het NPR.” 

Meer over:

leven, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.