Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Parlementariër Vlaams Belang betrapt op illegaal feest

  •  
25-05-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
60 keer bekeken
  •  
Schermafbeelding 2020-05-25 om 09.25.42
De Belgische parlementariër Dries van Langenhove (Vlaams Belang), is door de politie van Gent betrapt op een illegaal lockdown-feest. Dat melden Belgische media. Van Langenhove heeft een boete gekregen.
Het Gentse parket doet geen uitspraken over het voorval. Volgens Nieuwsblad omdat de zaak rond Van Langenhove, oprichter van de extreemrechtse club Schild & Vrienden ‘gevoelig’ ligt. Onlangs bleek dat in app-groepen van Schild & Vrienden racistische en antisemitische berichten gedeeld werden. Ook Van Langenhove zou zich daar schuldig aan hebben gemaakt.
Voor zijn aanwezigheid op het feestje heeft Van Langenhove een boete van 250 euro gekregen. Daarbij kan hij zich beroepen op zijn parlementaire onschendbaarheid om de boete niet te betalen. In dat geval kan door het Gentse parket-generaal het parlement worden verzocht die onschendbaarheid op te heffen.
Via sociale media laat Van Langenhove zelf weten niet op een feest te zijn geweest, maar bij een ‘rustige barbecue’. Hij wentelt zich in zijn slachtofferrol en klaagt dat de media geen contact met hem hebben opgenomen. Dat blijkt een leugen.
Beeld: Terzake
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.