47

‘Parlementsleden weten niet wat er onder de burgers leeft’

[Video] Tweede Kamervoorzitter Gerdi Verbeet in De Wereld Draait Door over het parlement: 'Ajax kan ook niet spelen zonder supporters, wij ook niet'

Tweede Kamervoorzitter Gerdi Verbeet heeft een boek geschreven over het reilen en zeilen in het parlement ‘Vertrouwen is goed, begrijpen is beter’. Hierin omschrijft ze onder meer wat ze prettig en minder prettig vindt aan de Tweede Kamer. Zo voelt zij zich bijvoorbeeld thuis bij collega’s die hun achterban écht vertegenwoordigen. In het VARA-programma De Wereld Draait Door stelt ze dat veel volksvertegenwoordigers geen idee hebben wat er bij de burgers speelt en wat belangrijk wordt geacht. Ook vraagt Verbeet zich af waar de supporters van de parlementaire democratie eigenlijk gebleven zijn.


De titel van het boek verwijst naar hoe de burger naar een politicus zou moeten kijken. Het zou ideaal zijn wanneer burgers niet alleen vertrouwen hebben in volksvertegenwoordigers, maar ook begrijpen waar zij mee bezig zijn.

Verbeet sprak voor haar boek met veertien gesprekspartners. Deze ‘geïnterviewde gidsen’ nemen de lezer mee door de plussen en minnen van het politieke systeem. Verbeet hoopt met haar boek meer supporters te werven voor het parlementaire stelsel, of zoals ze in De Wereld Draait Door zegt: “Ajax kan ook niet spelen zonder supporters, wij ook niet.”

Mis niets: Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook

Geef een reactie

Laatste reacties (47)